De Wandeling van de Levende Planeet is gebaseerd op verschillende bronnen:
- Deep Time Walk o.a. uitgewerkt door Stephan Harding en Peter Oswald
- 'De aarde: Een kleine geschiedenis' een recent gepubliceerd boek van Andrew H. Knoll
- 'Chemin de l’Histoire de la Terre' in Bretaye (Zwitserland) die van het heden naar het verleden wandelt, onderbouwd door André Maeder van de universiteit van Genève
- Tim Lenton (University of Exeter, Devon, UK) die de dynamieken begrijpbaar maakt met o.a. de presentaties: 'Origins of a habitable planet' en 'Revolutions that made the Earth'
- Geschiedenis van de Aarde, op Wikipedia
- het vak 'wereldbrede uitdagingen', dat Pieter Lievens sinds 2011 doceert aan de Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen en aan de Thomas More Hogeschool in Geel ('Dealing with Global Challenges').
- Het tijdperk van de planten met Norbert Peeters, Universiteit Maastricht
- Tijd in machten van tien door Nobelprijswinnaar Gerard 't Hooft en zijn Utrechtse collega-fysicus Stefan Vandoren, is zeer interessant om linken te leggen met wiskunde en andere natuurkundige verschijnselen.
- Deep Time Maps, hier tumbmails met de evolutie van 'Europa'.
- Vijf miljard jaar eenzaamheid van Lee Billings. Hij beschrijft de intrigerende zoektocht naar leven buiten ons zonnestelsel.
- Nature Time Spiral is een visualisatie van de kosmische geschiedenis waarbij 90° van de spiraal juist één miljard jaar voorstelt. Zo wordt er in verschillende mooie beelden ingezoomd naar vandaag. Deze universe illustrations worden gemaakt door Pablo Carlos Budassi.
- Plaattectoniek van de laatste 600 miljoen jaar (de recentste tijd van de 4560 miljoen jaar). Het roze vakje is Frankrijk! Onze gebieden reisden op dezelfde manier over het aardoppervlak. Bijvoorbeeld de steenkool in de diepe ondergrond van Limburg dateert van een periode dat 'Vlaanderen' zowat op de huidige evenaar ligt (320 miljoen jaar geleden).
Op 7 juni 2024 overleed Bill Anders in een vliegtuigongeval. Hij maakte tijdens de eerste bemande Apollo-vlucht (Apollo 8) de wereldberoemde foto 'Earthrise', waaraan deze website zijn logo ontleent. Slechts 6 (van de 24) mensen die ooit uit een baan om de aarde gingen, zijn nog in leven.